13/08/2012

Eskariin!

Muutto ohi ja uusi kotikin alkaa jo näyttää ihan kodilta! Ihanaa.

Pari viikkoa sitten meinasin äkkiä vaan lattiarättejä huolitella saumurilla, mutta kas kummaa, oikea neulalanka pomppaa pois silmästä ja tuli hyppytikkejä. Langoitin sata kertaa, vaihdoin neulat, säädin ja säädin. Ei mitään vaikutusta. ARGH! Sitten huomasin että yksi pistolevyn piikeistä oli katkennut, työnsin sitä vähän eteenpäin ystävän neuvosta, mutta eipähän sekään auttanut. Ei kun kiikuttaan huoltoon jossa se viipyy keskiviikkoon asti! Piiitkä tauko ollut tässä, kun pari viikkoa ennen muuttoa loppui jo ompeluhommat (voi kun olisin silloin huomannut huollon tarpeen, olis saumuri ollut huollossa muuton ajan).


Huomenna alkaa esikoisella eskari ja olin suunnitellut tekeväni vihreästä runoratsu trikoosta mekon eskarin aloitusta varten. Ja kun niin oli pakko ommella, väkersin mekon kasaan ompelukoneella. Kyllähän se niinkin onnistui, mut hidasta se oli saumurointiin verrattuna! Mut valmista kuitenkin tuli ja aika kiva sellainen! Kaavana Ottobren Minnie-liivihame jota pikkasen muokkailin mm. lisäämällä hihat. 

Eilen illalla sitten vielä väsyneenä, silmät ristissä ompelin nahkatossut ja ihan kommelluksitta ei näistä(kään) selvitty... Väsyneenä ei pitäisi ommella. Vähän turhan paksua nahkaa näihin valitsin ja joistain sauma kohdista ei Pfaffi selvinnyt, onneksi on vielä vanha Rautarouva Husqvarna tallessa, se ompelee ihan mitä vaan! Nämä tossut tehty ihanaisen Marian kaavalla. 


Tarkkasilmäinen huomaa, että kukan keskiosaa ei ole tikattu, kun pfaffi ei siitä selvinnyt ja muistin husqvarnan olemassaolon vasta kun kasasin jo tossuja. Noh katotaan miten kauan pysyy paikallaan pelkällä tekstiililiimalla. 

Huomenna se sitten alkaa, ihan uusi arki meille! 

19 comments:

 1. Mielettömän hienot tossut!

  ReplyDelete
 2. Onnea uuteen kotiin!! =) Sama uusi arki alkaa täälläkin, kun esikoinen aloittaa eskarin.

  ReplyDelete
 3. Tuo runoratsu on vaan niin ihanaa <3 Ihana mekkonen! Toivottavasti siun saumuri tulee pian huollosta ja pääset rulluttaa ;)

  ReplyDelete
 4. Hyvältä näyttää :) Upeat tossut!

  ReplyDelete
 5. Kiitos kommenteista! Täytyy toivoa, että saumuri tulis takas täysin toimivana!

  ReplyDelete
 6. kivat tossut. niin ne vanhat koneet on vaan parempia :)

  ReplyDelete
 7. Ihana mekko ja tosi suloiset tossut! Milloinkohan sitä itse uskaltautuisi nahkaompelua kokeilemaan..

  Ja onnea eskarivuoteen!

  ReplyDelete
 8. Ihania! Tosi söpöt tossut :)

  ReplyDelete
 9. Hieno mekko ja suloiset tossut! Pitäisi itsekkin kunnostautua ompelemaan molemmille lapsille uudet kerhotossut.

  ReplyDelete
 10. Ihana mekko ja suloiset tossut. Hyvin sopii mekon värit toisiina.

  ReplyDelete
 11. ihanaa, runoratsua mekon muodossa ja kivat tossut <3

  ReplyDelete
 12. Hei!

  Eksyin tänne parin blogin kautta.

  Nää sun tekeleet on vähän ankeita, jotenkin kopioita muista blogeista. Toivoisin enemmän omaa näkemystä. Blogisi on tylsä.

  Tämä oli vain mun mielipide :)

  ReplyDelete
 13. Hei anonyymi, ei ole pakko tykätä, eikä lukea. ;) Teen sellaisia vaatteita joista itse tykkään ja mistä lapset tykkää, vaikka sitten oliskin samoja kuin muilla bloggareilla. :D Kumma muuten miten negatiiviset kommentit jätetään aina anonyymisti. ;)

  Kiitos muille kannustavista ja positiivisista kommenteista!

  ReplyDelete
 14. Raikas väriyhdistelmä tuossa mekossa. :) Ja tossut on ihanat! Itse oikaisin, ja ostin kerholaiselle sellaiset kolmen euron tossut Halpahallista... Nyt kyllä houkuttaisi kokeilla tuollaisiakin. :)

  ReplyDelete
 15. Hienot tossut! Pitäs itekkin ostaa nahkaa ja ommella pojalle tossut päiväkotiin. :) Mekkokin on ihana, tuo runoratsu on vaan niin <3!

  ReplyDelete
 16. Hieno mekko, hyvin yhdistetty värit :)

  ReplyDelete
 17. Onnea uuteen kotiin! Ihanat tossut!

  ReplyDelete
 18. Nuo tossut on kyllä hienot! Saako udella mistä olet nuo nahkat hankkinut? Uskaltaisikohan sitä itsekin lähteä kokeilemaan nahkan ompelemista :o

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!